Alle maatregelen omtrent Corona in Valencia op een rijtje!

Geupdate op 14 juli 2021

Wanneer is een mondkapje verplicht? Hoe zit het nou met die PCR testen? Is de horeca open, en wat mag wel en niet? We snappen de verwarring, dus hier even alle Coronaregels- en maatregelen op een rijtje.

  1. Verplichte PCR test vanuit NL*

De vliegtuigen vliegen, dus je kan je ticket richting Valencia gewoon boeken. Het enige wat je moet aantonen om mee te mogen is een negatieve PCR test van maximaal 48 uur oud op het moment van aankomst in Spanje. Je doet deze test in de maanden juli en augustus gratis bij een van de vele testinstellingen in Nederland. We raden aan deze gewoon even te googlen voor een instelling bij jou in de buurt. Waar je alleen even op moet letten is dat je een reiscertificaat per mail krijgt. Een GGD test volstaat dus niet.

* Als je volledig gevaccineerd bent hoef je géén PCR test meer te doen!

  1. De horeca is open tussen 08.00 uur en 00.30 uur

Je leest het goed, je kan gewoon ontbijten, lunchen, dineren en alles daar tussenin op het terras of, als je dat liever wilt, binnen in de airco. En je mag mét een hele groep vrienden of familieleden komen, want je mag in totaal met 10 personen aan een tafel zitten. Reserveren is trouwens nergens nodig in Valencia!

  1. Mondkapjes in supermarkten en winkels

Op straat zijn de mascarillas (mondkapjes) niet meer verplicht. Wel zie je nog veel Spanjaarden rondlopen met de mondkapjes op, maar dit is dus een vrije keuze. Zodra je een winkel of een supermarkt inloopt is een mondkapje wel verplicht.

  1. Alle winkels zijn open

Maar wees niet verbaasd als je gesloten deuren ziet tussen 14.00 en 17.00 uur. Dit heeft niets met de maatregelen te maken, maar alles met de Spaanse siësta. Veel winkels (en restaurants) sluiten tijdens deze uren namelijk hun deuren voor een uitgebreide lunch en/of rustmoment.. 

  1. Avondklok tussen 01.00 uur en 06.00 uur

Ja, helaas, de avondklok was een paar weken verdwenen maar door de oplopende cijfers is hij weer geherintroduceerd. Maar goed het is te overzien. Want om 01.00 uur terwijl er toch geen horeca of nachtclubs open zijn. Wat moet je dan op straat?

  1. PCR of antigenen test terug naar NL al vanaf 20 euro

Om het vliegtuig in Spanje weer in te stappen moet je wederom een (negatieve) test met reiscertificaat kunnen laten zien. Je hebt hiervoor twee opties:
1. Een PCR test, 72 uur voor vertrek. Deze PCR test kan je op meerdere plekken doen, bijvoorbeeld bij Ascires, een kliniek in het centrum van Valencia. Of bij IMED, een ziekenhuis aan de rand van Valencia. PCR testen zijn tussen de 70 en 100 euro. 
2. Een antigenen test, 24 uur voor vertrek. Een van de testlocaties is bijvoorbeeld deze waar je al een test doet voor maar 20 euro.

Kortom, vakantie vieren in of een tijdje werken vanuit Valencia is heel goed mogelijk. Wij raden het in ieder geval aan, al helemaal omdat de zomer hier al om de hoek komt kijken en de straten al volop bruisen van de gezelligheid op alle terrassen! Boek je via The Orange Guide? Dan denken we graag met je mee of helpen we je met het boeken van je PCR test in Valencia!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
en_GBEN

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring