The 5 most charming districts of Valencia

1. El Carmen

In het oudste deel van Valencia, binnen de oude stadsmuren, ligt een wijkje vol met smalle, kronkelende straten, pleintjes met terrassen, streetart en vooral veel geschiedenis: El Carmen. Ooit een Islamitische voorstad, waarna het een grimmige bordelenwijk werd. Dit zorgde voor goedkope woningen, wat kunstenaars aantrok. En juist zij hebben weer leven geroepen in de wijk met hun kunst en later streetart. Tegenwoordig is El Carmen populair onder toeristen, dus houd rekening met drukte in de kleine straten. Maar ondanks dat, is het het zeker waard om door deze wijk heen te struinen voor de Spaanse sferen en Valenciaanse geschiedenis.

2. Ruzafa

Ruzafa is dé hippe wijk en heeft van alles te bieden. Volgens ons de perfecte plek om je accommodatie tijdens je bezoek aan Valencia te boeken. Je hebt er de leukste koffietentjes, kunt er fantastisch vintage shoppen, eet er bij de lekkerste restaurants en danst er tot in de vroege uurtjes want er is ook nog eens een bruisende nachtleven. Daarnaast heeft Ruzafa verschillende gezichten: loop je tijdens de siësta (tussen 14.00 uur en 17.00 uur) rond, dan zie je bijna niemand op straat. Maar ‘s avonds ontploffen de terrassen (weer) en vraag je je af waar al deze mensen vandaan komen. Kortom, bijna teveel om te ontdekken in één bezoekje en daarom een aanrader om in deze wijk je accommodatie te boeken. Boek hier bijvoorbeeld ons 8-persoons appartement midden in de wijk Ruzafa.

3. Canovas

Vlak naast Ruzafa ligt de wijk Canovas, en ondanks de kleine afstand tussen de twee wijken, waan je je hier in compleet andere sferen. Een fancy buurt, met hoge koloniale huizen in brede straten, met om de paar meter weer een ander leuk restaurant inclusief terras. Hier moet je zijn voor de comida or cena. Sla vooral Calle del Comte d’Altea niet over, deze straat zit vol met terrassen waar de Spanjaarden ‘s middags genieten van een uitgebreid menu del dia, bijvoorbeeld Lambrusqueria, voor een heerlijke en spotgoedkope (Italiaanse) driegangen lunch.

4. Cabanyal

Door de Guardian uitgeroepen tot één van de tien coolste buurten van Europa en volgens ons ook helemaal terecht. Deze buurt, vlakbij het strand van Valencia en vol met kleurrijke huisjes, mag je niet overslaan. Vroeger een typisch vissersdorpje, maar tegenwoordig een opkomende wijk. Cabanyal heeft iets ruigs, met hier en daar een parel van een horecaplek die steeds vaker oppoppen. Neem bijvoorbeeld ‘Fabrico de hielo’, een oude ijsfabriek waar tegenwoordig heel hipster Valencia op zondagmiddag met een cerveza geniet van livemuziek. Of ‘Mercabanyal’, een foodhal in een binnentuin met twee verdiepingen aan terras waar je tot het laatste moment van de dag in het zonnetje zit en deze in de stad onder kunt zien gaan. Je leest het al, wij zijn fan. Onze absolutie favoriet is trouwens de alternatieve ‘Bar La Paca’ voor geweldige tortilla de patatas en huisgemaakte vermouth. In Cabanyal overnachten kan trouwens in één van onze fantastische appartementen.

5. Benimaclet

Voor een echt dorpsgevoel midden in de stad, ga je naar de wijk Benimaclet. Tot voor kort was dit nog een opzichzelfstaand dorpje, maar sinds de jaren 70 officieel onderdeel van de stad. De wijk is nog bijna niet ontdekt door toeristen, maar de mix tussen oude spanjaarden die hier zijn blijven wonen en studenten die vlakbij de universiteit een goedkope woning willen, zorgt voor een bijzondere sfeer en veel leven en live muziek in de straten. Verder bestaat Benimaclet voornamelijk uit laagbouw en voor een versnapering op het terras van het schattige kerkpleintje betaal je nog de echte spaanse (lage) prijzen.

Boek bij ons je
fietstour door Valencia en wij nemen je in drie uur tijd mee langs de leukste delen van de stad, kan je daarna zelf bepalen waar je nog een keer teruggaat!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
en_GBEN

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring