Running in Valencia, welcome to the walhalla for runners

Als (fanatiek) hardloper hoeft je citytrip naar Valencia zeker geen reden te zijn om je Nederlandse renschema te laten voor wat het is. Dit mag natuurlijk wel, het is tenslotte wel vakantie hè. Maar, als je wil, kan je héél fijn, mooi en gemakkelijk een ochtend, middag, avond of uurtje hardlopen in Valencia.

Sport-walhalla ‘El río’

Het Turia park (el río, voor de locals) is als een walhalla voor eigenlijk iedere sporter. Je vindt er een atletiekbaan, voetbalvelden, tafeltennistafels, vele grasveldjes, fitnessapparaten en kronkelende fietspaden. Het park is lang, heel lang. Het doorkruist heel de stad en eindigt in Valencia’s futuristische hoogtepunt: de Ciutat de Les Arts i les Ciènces (Stad van de Kunsten en de Wetenschap). Naast iedere andere sport die je in het park kan doen, kun je er ook heerlijk hardlopen.

De hardloop-hemel: het Turia park

Door het hele park loopt een hardlooproute met daarvoor een speciaal aangelegd hardlooppad met gravel (ja echt). Valencianen maken daar maar al te graag gebruik van, dus dit is gelijk een uitgelezen kans om je al rennend tussen de locals te mengen. Loop je de hardlooproute van het begin tot het eind, dan is dat een run van ruim 10 kilometer. Tip: rennen in el río in de zomer is niet altijd een pretje (want weinig wind). Ga dus vroeg in de ochtend, of aan het begin van de avond.

Trainen voor een halve of hele marathon in Valencia

Train je voor een halve of hele marathon en wil je een écht lang stuk rennen? No problema. Ook dan raden we je aan eerst het park door te gaan en een van de volgende twee routes te kiezen. Richting het strand, óf door de binnenstad. 

Rennen langs de Valenciaanse kust

Om bij het strand te komen ren je richting de Stad van de Kunsten en de Wetenschap. Zodra je daarna het park uitrent richting het Noorden, kan je een lange route door het indrukwekkende havengebied nemen om vervolgens de uitgestrekte boulevard met de populaire stranden van Valencia af te gaan. Maar, loop je liever iets meer door de natuur? Ga dan zodra je na de Stad van de Kunsten en de Wetenschap het park verlaat de andere kant op, richting het Zuiden. Daar vind je het natuurgebied Albufera met mooie duinpaden, rustige stranden en kleine kustdorpjes.

Hardlooptour door de historische binnenstad

Ren je via het park de andere kant op de oude binnenstad in? Maak er dan een running-tour van voor jezelf. Ren bijvoorbeeld langs de Torres de Serranos, de Torres de Quarts, Mercado Central, het oude handelscentrum La Lonja, de Mercado Colon, de Iglesia y Torre de Santa Catalina, Estación de Norte, Plaza de Toros, Mercado Ruzafa, enz. Niet alleen leuk, maar ook nog ’ns handig: je weg vinden in de historische binnenstad en populaire wijken van Valencia zal na een hardlooptourtje een stuk makkelijker worden.

Doe mee met een hardloopwedstrijd in Valencia

Wil je meedoen aan een van de vele hardloopevents in Valencia? Zeker doen. Belangrijke hardloopwedstrijden in Valencia zijn de 15k Nocturne op 6 juni 2020, de halve marathon op 25 oktober 2020 en de marathon op 6 december 2020.


Wil je met jouw sportclub een teamuitje of trainingsweekend in Valencia organiseren? The Orange Guide regelt het graag voor je. Van de beste appartementen, tot de leukste feestjes en de origineelste activities (van wijntours tot bingo-avonden). Wij helpen jullie alles uit de stad te halen.  Bel of mail ons gerust voor al je vragen.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
en_GBEN

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring