Oude mevrouw masker corona

Alle maatregelen omtrent Corona in Valencia op een rijtje!

Geupdate op 12 mei 2021

Wanneer is een mondkapje verplicht? Hoe zit het nou met die PCR testen? Is de horeca open, en wat mag wel en niet? We snappen de verwarring, dus hier even alle Coronaregels- en maatregelen op een rijtje. Wist je dat de aantallen maar blijven dalen in Valencia? Het gaat hier dus steeds beter, olé!

  1. Verplichte PCR test vanuit NL al vanaf 85 euro

De vliegtuigen vliegen gewoon, dus je kan je ticket richting Valencia gewoon boeken. Het enige wat je moet aantonen om mee te mogen is een negatieve PCR test van maximaal 72 uur oud op het moment van aankomst in Spanje. Je doet al een test voor 85 euro bij een van de vele testinstellingen in Nederland. We raden aan deze gewoon even te googlen voor een instelling bij jou in de buurt. Waar je alleen even op moet letten is dat je een reiscertificaat per mail krijgt. Een (gratis) GGD test volstaat dus niet. 

  1. De horeca is open tussen 8.00 uur en 23.30 uur

Je leest het goed, je kan gewoon ontbijten, lunchen, dineren en alles daar tussenin op het terras of, als je dat liever wilt, binnen in de airco. En je mag mét 5 vrienden of familieleden komen, want je mag in totaal met 6 personen aan een tafel zitten. Reserveren is trouwens nergens nodig in Valencia!

  1. Mondkapjes op straat en in winkels

Het is even wennen, maar als je buiten bent moet je dus altijd je mascarilla (mondkapje) op. Maar zodra je aan je tafel zit, in de natuur bent (of op het strand of in het park ligt) of aan het sporten/fietsen bent, mag hij af.

  1. Alle winkels zijn open

Maar wees niet verbaasd als je gesloten deuren ziet tussen 14.00 en 17.00 uur. Dit heeft niets met de maatregelen te maken, maar alles met de Spaanse siësta. Veel winkels (en restaurants) sluiten tijdens deze uren namelijk hun deuren voor een uitgebreide lunch en/of rustmoment.. 

  1. Avondklok tussen 00.00 uur en 6.00 uur

Ja, helaas, de avondklok geldt hier wél nog. Maar na een hele dag rondstruinen door Valencia ben je als het goed is blij dat je om tien uur verplicht terug naar je fijne appartement moet en lekker uit kunt rusten!

  1. PCR test terug naar NL al vanaf 70 euro

Om het vliegtuig in Spanje weer in te stappen moet je wederom een (negatieve) PCR test met reiscertificaat kunnen laten zien. Deze mag niet ouder zijn dan 24 uur, houd hierbij rekening met de meestal 12 uur na het testen die het duurt totdat je de uitslag met reiscertificaat ontvangt. Ook in Valencia kan je deze PCR test op meerdere plekken doen, bijvoorbeeld bij Ascires, een kliniek in het centrum van Valencia. Of bij IMED, een ziekenhuis aan de rand van Valencia.

Kortom, vakantie vieren in of een tijdje werken vanuit Valencia is heel goed mogelijk. Wij raden het in ieder geval aan, al helemaal omdat de zomer hier al om de hoek komt kijken en de straten al volop bruisen van de gezelligheid op alle terrassen! Boek je via The Orange Guide? Dan denken we graag met je mee of helpen we je met het boeken van je PCR test in Valencia!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
es_ESES
nl_NLNL en_GBEN es_ESES

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring