Op een dakterras ergens in Valencia in de zon

Uitzicht op el rio: Àtic Alameda

Aan het Turia park, oftewel ‘el rio’, ter hoogte van de bloemenbrug (geloof ons, deze ga je tegenkomen), vind je Palau Alameda. Een opvallend, modern gebouw met rondom veel glas én een restaurant met fantastisch dakterras: Àtic Alameda. Op dit ruime en mooi ingerichte terras met uitzicht op het Turia Park wil je zitten, en niet alleen voor een drankje, want de gerechten op de menukaart zijn ook zeker het proeven waard. Een andere tip: ga er uitgebreid brunchen op de zondagmiddag, ook dat kan hier perfect namelijk. En mocht je geïnteresseerd zijn in een avondje stappen, dan kan je vanaf de rooftop in hetzelfde gebouw door naar Azza (een Premium Club). Palau Alameda heeft nog een derde ruimte, La Sala. Hier vinden regelmatig concerten en evenementen plaats.

In het historische centrum: La Terraza Blanq

Op het dak van het Blanq Carmen Hotel, aan de rand van de historische wijk El Carmen, vind je La Terraza de Blanq. Gelukkig is dit terras ook gewoon toegankelijk voor niet-hotelgasten – voor jullie en voor ons dus. Dit kleine maar hele fijne dakterras is een heerlijke plek om te vertoeven! Met een uitzicht dat nooit gaat vervelen, vanaf je loungestoel kijk je namelijk aan de ene kant recht op de oude stadspoort Torres de Serrano en aan de andere kant op het Turia Park. En dan hebben we het nog niet gehad over de looks van het terras. Met de rotan stoelen, vele planten en vrolijke kussens op de loungebanken heeft La Terraza de Blanq een erg hoog Pinterest gehalte. En dat is iets positiefs!

Vlakbij de haven: Sea You Hotel

We blijven nog even in de hotelsferen, maar dan aan de andere kant van de stad. Vlakbij de haven, en daarbij ook het strand van Valencia, ligt het Sea You Hotel. Mét een dakterras op het hoge gebouw, waarbij je de hele stad over kan kijken. En, het grootste voordeel: op de een of andere manier is dit dakterras nog heel erg onbekend onder de mensen, waardoor je er in alle rust kunt zitten en er eigenlijk altijd plek is! Over de looks van het dakterras zijn we iets minder enthousiast, met een redelijk hoog plastic-gehalte krijgt het niet de schoonheidsprijs. Maar als je in de rust op dit terras zit en uitkijkt over de stad, maken die looks niks meer uit!

Tussen de oude vissershuisjes: Mercabanyal

Vlakbij het strand, in de oude visserswijk Cabanyal, ligt onze favoriete, tikkeltje verstopte dakterras: Mercabanyal. Vanaf de buitenkant is er namelijk niks te zien van de parel van deze binnenplaats, mét twee lagen terras en een ruime keuze aan eet- en drinktentjes en niet onbelangrijk, een héle fijne sfeer. Even terug naar de binnenplaats. Deze is namelijk groots, en toch heel gezellig. Naast vele zitplekken, vind je er zeven verschillende eet-stands waar je zelf je eten en drankje besteld. Waaronder een stand met pizza’s, (lokale) biertjes en eentje waar je verse tapas van hoge kwaliteit kunt bestellen! Voor ieder wat wils in ieder geval. En je plekje zoek je vervolgens zelf uit, bijvoorbeeld op het iets hoger gelegen dakterras, waar je door de laagbouw in Cabanyal alsnog een wijds uitzicht hebt!

Wil je écht een bijzondere dakterras ervaring? Boek dan bij ons het rooftop tapasdiner en wij regelen een uitgebreid diner voor je op het dak van het hoogste gebouw van Valencia! Wij kunnen je alvast vertellen dat je even stil gaat zijn van het uitzicht.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
es_ESES

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring