WhatsApp Image 2019-08-23 at 15.40.30

Jouw kick-start in Valencia

Dagelijks worden wij geraadpleegd voor tips over een leuk verblijf in Valencia. Daarom onthullen wij hier alvast een paar kick-starter tips om jouw eerste verblijf in Valencia een waardige te maken.

El Carmen:

Een verblijf aan Valencia gaat gepaard met culturele highlights. Zo mag je het oude centrum en de daarin gelegen wijk El Carmen écht niet missen. Vergaap je aan de street-art, boetiekjes en prachtige pleinen waar het bruist van Spaans leven. Struin door smalle steegjes naar Plaza del Carme, waar de prachtige tuinen van het oude klooster verrassen. Op zondagen lunch je bij het naastgelegen Café el Museu heerlijke paella voor een prikkie.

Die ene moderne stad…:

Natuurlijk! Je bedoelt La Ciutat de les Arts e Ciencies, ofwel de stad van de kunst en de wetenschappen. Deze stad werd ontworpen door de beruchte Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Na een flink overschot in de begroting en golven van kritiek van de lokale bevolking, heeft de ‘stad’ zich inmiddels weten te ontwikkelen als een toeristische trekpleister, cultureel centrum en fotogeniek gareel bovendien. Zeker een bezoek waard, dus.

Het Turia park:

In 1957 werd Valencia getroffen door een rampzalige overstroming. De oude stad stond tot wel 1,5 meter onder water – genoeg reden voor de gemeente om direct te besluiten de rivier om te leggen naar het Westen van de stad. Een droge rivierbedding volgde, wat daar nu mee te doen? Juist, er werd een kilometerslang park aangelegd wat wel wat wegheeft van het Central Park in New York of het Vondelpark in Amsterdam: rustgevend en bruisend tegelijkertijd – het Turia Park wordt door Valencianen liefkozend het groene hart van de stad genoemd.

Ruzafa:

Aan de rand van het centrum ligt Ruzafa, een prachtige kleurrijke wijk. Waar Ruzafa voorheen bekend stond als een rauwe wijk waar drugsdealers elkaar wisten te vinden, is Ruzafa nu juist een keurige en vrolijke bedoeling, met wat heet de ‘yuppen’ (young urban professionals) die massaal deze hoek van de stad weten op te zoeken. Hier zie je het hipster Amsterdam van zo’n zes jaar terug, gezien alles nét wat langzamer opkomt hier…

Er zijn dus genoeg hippe tenten te vinden in Ruzafa. Wij van The Orange Guide geven echter de voorkeur aan meer bijzondere plekjes en gelukkig zijn die er ook! Een absolute must is La Finestra, wat raam in het Valenciaans én Italiaans betekent. Het is dan ook niet veel meer dan een raam, waaraan je heerlijke kleine pizzaatjes eet. Lekker als losse lunch, afternoon tussendoortje of licht diner. Voor romantisch uiteten in het weekend raden we Antica Osteria vino e Cucina aan: alsof je in een Italiaanse huiskamer zit, met zeer goed eten en topwijnen. El Almacen in de hoofdstraat Calle Sueca is een goed alternatief voor tapas. De Italianen zijn for the win in Ruzafa, want de steengoede Italiaan L’ambrusqueria is óók al een van onze favorieten. Ze hebben net een nieuwe locatie geopend in de wijk El Carmen, misschien vinden we deze zelfs wel nóg leuker…

Cabanyal:

Onze favoriete wijk aan het strand waar we geen genoeg van krijgen. Met haar gekleurde gevels, fruitwinkeltjes en zeebriesje dat alle straathoeken bereikt, kom je hier voor het maximale vakantiegevoel. Van het hippe Mercabanyal tot het alternatieve La Paca: hier raak je niet uitgeborreld! Bodega La Peseta biedt geweldige vermouth en wijnen in een levendige sfeer, met erg goede tapas erbij bovendien – probeer de huisgemaakte tortilla! Voor lunch of diner: Bodega Anyora. Ongelooflijk goed eten, goede wijnen en een inrichting in landelijke sferen.

Strand:

Met uitzondering van La Pepica, wat een een must is voor de allerbeste paella, zijn de eetgelegenheden aan de boulevard niet meteen onze favoriet. Maar als je verder richting Patacona loopt of fietst, zijn er leuke verrassingen! Le Favole voor (wederom) italiaans eten en Le Giraffe voor de franse keuken zijn aanraders. Bovendien is het heerlijk vertoeven in één van de chiringuitos, ook wel strandtentjes in het Spaans. Een cocktail in de hand, voeten in het zand – wat wil je nog meer?

Voor de liefhebber van luxe raden we Marina Beach Club aan. Reserveer bij El Portet voor kwalitatieve doch betaalbare lunch of diner in de avondzon. Heerlijk om neer te ploffen na een dagje strand.

Nachtleven:

L’Umbracle is dé discotheek van Valencia, gelegen in de eerdergenoemde Ciudad de las Artes y Ciencias. Een andere aanrader is Akuarela, een openlucht discotheek aan het strand – een hele belevenis. Realiseer je wel dat het clubleven pas laat begint: vóór 2 uur ’s nachts is er eigenlijk niets te doen. Borrelen dus! Begin de avond bijvoorbeeld met de lokale cocktail ‘Agua de Valencia’ bij Bar Infanta, lokale wijnen bij Tasquita la Estrecha of cocktails op Plaza la Negrita.

Fietsen:

Niet alleen Nederlanders fietsen graag, Valencianen sluiten gezellig aan. In een razend tempo verschijnt het ene na het andere nieuwe fietspad in de stad. Dat komt goed uit, want de stad is vrijwel helemaal plat en behoorlijk uitgestrekt, waardoor de afstanden prettig af te leggen zijn per fiets.

Zin om achterover te leunen met een Agua de Valencia in je hand? Geef je het huren van een fiets, de restaurantreservering voor vanavond of jouw gehele weekendindeling liever uit handen? Dat snappen we volkomen! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
es_ESES
nl_NLNL en_GBEN es_ESES

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring