Remote werken vanuit Valencia – why the heck not?

Jij verdient beter

Dat vinden wij, tenminste. Wie zegt dat thuiswerken per sé vanuit je Nederlandse huis moet? Ontvlucht de lockdown door remote te komen werken vanuit het (bijna) altijd zonnige Valencia! Voor een prikkie heb je een luxe appartement onder de zon, met een fijne werktafel en uitstekende WiFi zodat je werk er niet onder lijdt en jouw baas dus niets te klagen heeft. Ga je ’s ochtends liever de deur uit voor werk, zoals ‘vroeger’ in die goede oude tijden? No problemo: coworking spaces zijn hier gewoon open. Goed voor optimale concentratie, én om deel uit te maken van een community van gelijkgestemden. 

Meer dan alleen werk…

En dan is er natuurlijk de tijd buiten je werk om. Een week bestaat tenslotte uit 168 uur, waarvan je ‘maar’ zo’n 40 uur werkt. Dat betekent vele uren over voor slapen en… Valencia ontdekken! Valencia, de stad van de zon, de sinaasappels en de paella. Maar ook van de architectuur, van het strand, van de overdekte markten, de almuerzosen de eindeloze borrels. Valencia is uitgeroepen tot één van de meest aangename steden voor expats om te wonen in Europa, en niet voor niets. The city has got it all. Van talloze fietspaden tot tortilla’s voor een prikkie, van inspirerende exposities tot een fantastisch park om door hard te lopen of op z’n Frans petanquete spelen – de nieuwste trend onder de Millennials. 

Winter time

En wist je al dat het winterseizoen dat er aan komt, een fantastisch seizoen is om in Valencia te zijn? Dan staan de sinaasappelbomen volop in bloei, waardoor de hele stad een citrusgeur heeft, heerlijk! Ook is het een heerlijk seizoen om erop uit te gaan en de omgeving van Valencia te ontdekken en om bijvoorbeeld te hiken in de natuur. En wat dacht je van paella lunchen op het strand, zoals Valenciaanse families graag op zondagmiddag doen? Vergeet je zonnebril niet!

“En het virus dan?”

Oja, goede vraag. Veiligheid voorop, en het feit dat men in Valencia meer in de open lucht leeft draagt hier als vanzelf aan bij. Wat maatregelen betreft is hier in het openbaar, dus ook op straat, een mondkapje dragen verplicht. Je went er gelukkig snel aan. Ook in de coworking spaces zijn mondkapjes verplicht, totdat je gaat zitten, dan mag ‘ie af. Net als wanneer je op het terras zit, ook dan mag het mondkapje af. Al met al valt het dus wel mee. De besmettingscijfers zien er hoopgevend uit: het gaat in de regio Valencia beter dan waar dan ook in Spanje, en ook vele malen beter dan in Nederland op het moment. 

Ben je al om?

Pleeg dan nu dat telefoontje naar je baas met de mededeling dat je je Nederlandse thuis omruilt voor een Valenciaans thuis (de omgeving zal zéker bijdragen aan je creativiteit en de nodige Vitamine D maakt dat je voorlopig geen griep krijgt), boek een spotgoedkoop vliegticket en you’re there! O, en boek natuurlijk een fijn thuiswerk-appartement en eventueel een coworking space bij ons. Wil je je een échte local voelen? Wij regelen een fiets voor je, een metrokaart én vertellen je de go-toalmuerzo- lunch- borrel- en dinerspots. Want dat waren we nog vergeten te noemen: de horeca is hier gewoon nog open.

Check onze mega aanbiedingen hier!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
es_ESES

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring