Wijnproeverij bij een Spaanse bodega in dé wijnstreek van Valencia: Utiel-Requena.

Keuzes, keuzes, keuzes.

Rondom Utiel en Requena vind je heel veel bodegas. De een bekender en/of mooier dan de ander. Bij bijna alle bodegas is het mogelijk om wijn te proeven. De ene bodega pakt dit groots aan, met Spaanse hapjes erbij of een uitgebreide lunch, terwijl een ander wijnhuis slechts een korte (Spaanse) tour geeft waardoor je binnen een uur weer buiten staat. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Als je het doet, moet je het goed doen, vinden wij. Wij helpen je daarom graag met de juiste bodega-keuze. Als je bij een door ons zorgvuldig uitgezochte en uiteraard uitgebreid geteste bodega aankomt zal je verrast worden door een leuke en leerzame tour, een uitgebreide proeverij met wat Spaanse tapas hapjes en daarna een heerlijke driegangenlunch, nog meer wijn en met filmisch uitzicht over de wijngaarden.

Niemand wil de BOB zijn natuurlijk

Alleen de route richting de wijnstreek van Valencia is al de moeite waard. Met dromerige berglandschappen, uiteraard overal wijngaarden en talloze middeleeuwse dorpjes. En na een uur rijden vanuit het centrum van Valencia, genietend van deze fantastische uitzichten ben je er al. De enige vraag is alleen, wie gaat er rijden? Want wij snappen ook wel dat je de slokken wijn tijdens de proeverij niet écht uit gaat spugen. Dat is natuurlijk zonde. Een oplossing voor dit probleem is om met de bus of trein richting de wijngaarden te gaan. Vanaf Station Noord, om de hoek van het grote Plaza Ayuntamiento in het centrum van Valencia, gaan er een paar keer per dag treinen en bussen richting de stations in de buurt van Utiel en Requena. Maar houd rekening met zeker het dubbele aan reistijd en wat uitzoekwerk. Een andere oplossing? Laat het aan ons over! Wij regelen vervoer en zorgen dat je aan het einde van de dag weer op je vakantieadres wordt afgezet.

In de stad kan ook

Hoe leuk het ook is om op deze manier een wijnproeverij te doen, als je slechts een weekendje in Valencia bent, dan snappen wij dat je liever de stad zelf gaat ontdekken. Goed nieuws, ín de stad zelf kan je ook proeverijen doen! Hier mis je natuurlijk wel de filmische sfeer en de rondleiding op de bodega. Maar het is een zeer goede optie als je minder tijd of geen zin hebt om de stad uit te gaan. De wijnproeverij in dan uiteraard wel binnen een typisch Spaanse setting, met spaanse wijnen en -hapjes. De uitleg krijg je van een enthousiaste Nederlandse wijnliefhebber. Kan ook in het Spaans of Engels!

Meer weten over de wijnen, wijnstreken en wijngaarden van Valencia? Wij hebben contacten met verschillende wijnboeren- en organisaties die veel te vertellen hebben over hun (ecologische en sociale) bedrijfsvoering. We vertellen je graag meer! Neem hiervoor contact met ons op of boek meteen een uitstapje naar één van de wijngaarden.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
es_ESES

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring