Zo ziet Valencia er uit na alle corona gekte in Spanje

Even wat sfeerbeelden

En we kunnen vertellen, voor ons is Valencia terug van weggeweest. Ondanks de heftige lockdown van vorige maand, waarin we zonder geldige reden (boodschappen of apotheek) niet naar buiten mochten, Valencia uitgestorven leek en we alleen maar rolluiken van winkels en restaurants zagen, is de sfeer hier weer zo goed als normaal. Een tussenfase lijkt hier niet te bestaan, de stad stond bijna twee maanden volledig stil, maar leeft en bloeit nu weer als vanouds. Op straat hoor je weer spelende kinderen, lachende Spanjaarden en er wordt gerend, gefietst en gewandeld als nooit tevoren. Vanaf 10 uur ‘s ochtends zitten de terrassen weer vol met Spanjaarden die een cafe con leche of een biertje drinken. En ook van de stranden van Valencia wordt weer gretig gebruik gemaakt door strandgasten met gekleurde parasols en handdoeken, strandtennissers en watersporters. Werkmannen en -vrouwen zijn weer bezig de rieten parasols te plaatsen en ook de strandbedjes worden weer uit de opslag gehaald. Dankzij de stijgende temperaturen is de zomer hier in volle gang en de sfeer weer bijna als vanouds.

Bijna als vanouds dan

Met de nadruk op bijna. Want natuurlijk zijn de naweeën van corona zichtbaar in het straatbeeld van Valencia. Bijna iedereen loopt hier met een mondkapje op en voor elke (super)markt zijn de bestickerde strepen die de 2 meter afstand aangeven terug te vinden. Ook is het desinfecteren van je handen overal waar je naar binnengaat verplicht en is de kans groot dat de horecamedewerker je bediend met een faceshield voor zijn/haar gezicht. Maar dat is het dan ook wel.

Voor meer duidelijkheid willen we bij dezen ook meteen wat fake newsde wereld uit helpen. Onderstaande beweringen die we op het internet vonden zijn namelijk stuk voor stuk NIET waar:

Mondkapjes zijn overal verplicht, dus ook op het strand. 

Nee, niet waar. Alleen op plekken waar afstand houden lastig is, zijn mondkapjes (nu nog) verplicht. Dit wil zeggen in supermarkten, winkels, musea, bioscopen enzovoorts. Op de fiets, het strand of tijdens het wandelen en sporten hoef je dus geen mondkapje op.

Winkelen kan alleen als je een afspraak hebt of echt iets gaat kopen.

Ook dit klopt niet. Je kan gewoon elke winkel binnenlopen die je wilt, het enige waar je rekening mee moet houden is dat pashokjes niet overal open zijn en er een rij voor de ingang kan staan. Oh en vergeet je mondkapje niet mee te nemen, want die zijn binnen in winkels dus wel verplicht hier.

Je moet reserveren om op een terras te zitten.

Nope. Dit is gelukkig alles behalve waar, alle terrassen zijn open en er kan gewoon spontaan een drankje gedaan worden. Met groepen van maximaal 15 man tot laat in de avond.

Kortom, vakantie vieren in de Valenciaanse zon kan hartstikke goed. En ook al voelt het misschien een beetje dubbel, wij geloven dat dit ook weer moet kunnen zolang iedereen rekening houdt met elkaar en de opgestelde regels respecteert. Spanje heeft de toeristen weer hard nodig. Want, we gaan het niet mooier maken dan het is, ook hier zijn genoeg restaurants, winkels en andere gedupeerden bedrijfjes die de deuren hebben moeten sluiten. Laat ons jullie daarom het echte, lokale Valencia zien, zodat we samen de locals kunnen steunen en jullie een onvergetelijke ervaring hebben. Een win-win situatie dus! Lees hier meer over ons.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
es_ESES

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring