THE ORANGE GUIDE

Welkom bij The Orange Guide! Dé specialist in het creëren van de ultieme Valencia ervaring. Wij laten je graag kennis maken met Valencia zoals je het nog niet eerder hebt gezien.

Wij begrijpen dat niet iedereen hetzelfde wil. Daarom bezorgen wij jou een unieke, op maat gemaakte ervaring waarin je de meest bijzondere en  onaangetaste plekken van het land van Valencia ontdekt.

WAT VOOR EEN REIS?

The Orange Guide verzorgt voor jou een complete en unieke reis, zodat jij vrij van zorgen een onvergetelijke ervaring tegemoet gaat. 

Avontuurlijk, fascinerend, gezellig, relaxed, zalig

Welkom in

Valencia

Valencia, de stad van… zoveel! De stad van zon, sinaasappels en paella. Van een uitgestrekt strand en veel groen, tot een bruisend oud centrum. Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en bij uitstek de stad met de meeste diversiteit. Niet voor niets dat deze stad het in toenemende mate wint in populariteit van andere vakantiebestemmingen.
 
In Valencia is het zeebriesje in september nog welkom en schijnt de zon 300 dagen per jaar.
Het centrum van Valencia is iets verder gelegen van het strand, waardoor je zowel ruimte en rust als drukte en gezelligheid kunt opzoeken. Deze stad biedt eindeloos veel rijke kleuren, geuren, smaken en verhalen en blijft daardoor verrassen.
 
Wist je dat Valencia in 1957 een catastrofische overstroming te verduren heeft gehad? De rivier Turia, die de oude binnenstad omgrenst, is hierna omgeleid. In het drooggelegde rivierbed is toen het kilometerslange Turia park aangelegd, waar altijd wat gebeurt en waar je heerlijk doorheen kunt fietsen of wandelen op weg naar het oude centrum.

& omgeving van Valencia

De provincie Valencia staat bekend om haar verrassende natuurverschijnselen, vriendelijke inwoners en heerlijke eten. Een voorbeeld is de streek La Canal de Navarrés, waar de olijfolie nog in ouderwetse steenmolens wordt geperst, waar gekke sigarenhuisjes langs de landweggetjes staan en je eindeloze amandel- en kakiboomgaarden kunt vinden.
 
Verblijf in een aangename, rustige villa in één van de kleine dorpjes van de streek. Vanuit de villa beginnen er uitdagende wandelroutes. Ook zijn er genoeg sportieve activiteiten te doen in de omgeving, zoals mountainbiken en kajakken. Met de auto bereik je binnen no-time helderblauwe meren en poeltjes om af te koelen, of één van de lokale restaurantjes waar je op voorhand paella bereid op sinaasappelhout kan bestellen. Spanjaarden komen hier maar al te graag met de familie. 
Wist je dat paella uit de provincie Valencia komt en dat er naast kip ook konijn in verwerkt zit? Paella is van oorsprong een kliekjes gerecht en wordt elke zondag gegeten door de Valenciaanse families.

WIE ZIJN WIJ?

Over The Orange Guide

We hebben allemaal die ene regeltante in onze kringen die het voor elkaar krijgt om voor het idee van een Sint-en-Kerstdiner goed en wel opgebracht is, al een datum heeft geprikt, iedereen lootjes heeft laten trekken en een vijf-gangenmenu mét bijpassende wijnen heeft samengesteld. 

Welnu, The Orange Guide is net zoals die regeltante: al heb jij slechts een vaag idee van wat je graag zou doen op je groepstrip naar Valencia, wij brengen je op bijzondere ideeën, denken een unieke reis voor je uit en regelen het vervolgens van A tot Z, zodat jij er alleen nog maar voor hoeft te zorgen dat niemand de vlucht naar Valencia mist.

 The Orange Guide is dé Valencia specialist die jou geheel ontzorgt in het samenstellen van een unieke Valencia ervaring, of je nu met je vriendenclub of bedrijfsteam erop uit wilt. The Orange Guide onderscheidt zich door eindeloze kennis van de meest bijzondere plekjes, zowel in de stad als in de prachtige omgeving van Valencia welke nog onontdekt en onaangetast is door toerisme. 
Voor travel consultants Guusje van Kreij en Evelien Rijpma, in Valencia gevestigde gastvrijheid fanaten (die dus niets liever doen dan regelen en ontzorgen), is niets teveel gevraagd en is alles mogelijk.
 
Neem contact met ons op en laat je verrassen!

Ervaar het echte

Valencia

Volg The Orange Guide op de voet in haar Valenciaanse ontdekkingen

  • CULTUUR
  • NATUUR
  • GASTRONOMIE

Vier de zomer in Valencia

augustus 6, 2020
In bijna heel Spanje, ook in Valencia, geldt nu een mondkapjesplicht. Dat betekent dat je altijd een mondkapje draagt, behalve als je eet, drinkt, sport, op het strand ligt en in de natuur bent. Van een echte lockdown is geen sprake; wel zijn sommige stukjes van Spanje niet meer toegankelijk, maar dit is nog geen 2% van het land. Men kan gewoon veilig naar Spanje reizen; het gaat hier per saldo niet slechter dan in Nederland. De media wil nog wel eens wat overdrijven en dat is jammer voor het toerisme in Spanje. Wij voelen ons hier veilig, er hangt nog steeds een feestelijke sfeer en genieten weer volop van het zonnige Valencia!

Ga met ons op workation in Valencia

juli 1, 2020
De meeste mensen zullen een paar dagen richting het zonnige Valencia direct linken aan een vakantie. Maar heb je er wel eens aan gedacht om werk en vakantie te combineren? Overdag wordt er met elkaar gewerkt of aan teambuilding gedaan en na al het gewerk ga je met z’n allen richting het terras of het strand. Laat dit nou perfect kunnen in Valencia!

Valencia, terug van weggeweest!

juni 18, 2020
Het leek er even op dat Spanje deze zomer onbereikbaar zou zijn voor toeristen. Maar voor als het goede nieuws je nog niet heeft bereikt: vanaf 21 juni zijn de grenzen weer open en zijn jullie weer meer dan welkom in Valencia! Benieuwd wat Valencia allemaal in petto heeft voor jullie? Lees snel verder!

REVIEWS

duurzaamheid

WIJ STREVEN NAAR EEN DUURZAME RELATIE MET DE OMGEVING

The Orange Guide heeft tot doel bij te dragen aan het algemeen belang van de Valenciaanse bevolking. We tonen ons respect voor onze natuurlijke omgeving door partners te kiezen die er bewust voor kiezen om dat ook te doen. Daarnaast streven we ernaar om, middels het onthullen van het relatief onontdekte achterland van Valencia, de ondernemingsgeest van de lokale bevolking te stimuleren. Middels het aangaan van een duurzame relatie met de omgeving, bedanken wij Valencia voor alles wat het te bieden heeft.

NEEM CONTACT OP

nl_NLNL
en_GBEN es_ESES nl_NLNL

Bedankt voor uw aanvraag!

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring