4 redenen waarom je Spaans moet leren in Valencia

Uno. De zon

In Valencia schijnt niet 100, niet 200, maar 300 dagen per jaar de zon met op de achtergrond een knalblauwe lucht zonder ook maar een wolkje. En geloof ons, daar word je blij van! Dit is voor ons dan ook precies de reden dat de Stad van de Sinaasappels een ideale plek is om het hele jaar door Spaans te leren. Valencia heeft een mediterraans klimaat met een gemiddelde temperatuur van 19ºC. De winter perioden zijn mild en de zomers heet. Je kan daarom voor en/of na je Spaanse lessen genieten van de stad en de vele buitenactiviteiten.

Dos. De stad

We waarschuwen je alvast, je gaat verliefd worden op Valencia. Heerlijk Spaans eten (denk aan paella en tapas) voor spaanse prijzen (goedkoop dus!) op een van de vele terrassen die Valencia telt. Bijvoorbeeld in de hippe wijk Ruzafa of in het historische centrum vol met graffiti en straatkunst van El Carmen. Of in een van de andere fantastische wijken die Valencia kent en allemaal totaal anders zijn. Doordat Valencia een echte fietsstad is, kan je ze natuurlijk gewoon allemaal bezoeken. Huur dus vooral een fiets en fiets langs Ciudad de las Artes y las Ciencias (die indrukwekkende witte gebouwen van Valencia) en door het uitgestrekte Turia park die recht door de stad loopt. Duik vervolgens de stad in en geniet van de honderden sinaasappelbomen die de straten van Valencia nog kleurrijker maken dan ze al waren. Kortom, er is van alles te zien en te ontdekken in Valencia voor of na je taalles.

Tres. Het strand

Valencia ligt pal aan de Middellandse Zee en heeft kilometers aan brede zandstranden. Verwacht geen idyllische baaitjes (helaas), maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over of je wel een plekje kunt vinden voor jou en je handdoek. Wat wel handig is om te weten is waar je ongeveer wilt vertoeven. Tussen alle andere toeristen, de locals, vlakbij de beachvolleybalvelden of op een super de luxe strandbedje? Het kan in Valencia allemaal, het is maar net waar jij zin in hebt na een ochtend vol met Spaans.

Cuatro. De voertaal

De voertaal in de stad van de sinaasappelen is namelijk Castiliaans, oftewel algemeen beschaafd Spaans. Ideaal voor een goede Spaanse basis dus. Je net geleerde woorden kan je in je vrije tijd dus meteen oefenen, zeker omdat er door de locals maar weinig Engels wordt gesproken. Misschien een beetje spannend, maar zo leer je het wel het snelst! En door het kletsen met de locals ga je pas het echte Valencia beleven. Lees hier maar.

Er zijn enorm veel taalscholen in Valencia waar je voor een paar lessen of een paar maanden terecht kunt. Zo kan je het dus gemakkelijk combineren met je remote werken of je vakantie. Wil je meer informatie of alvast je spaanse cursus vastleggen? Neem contact op met The Orange Guide en wij zorgen dat jouw spot in je Spaanse klas geregeld wordt!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring