De hort op! Hiken en wandelen in en rondom Valencia.

1. Hiken langs ongebruikte spoorlijnen

Vias Verdes, of “Green Ways”, zijn oude, ongebruikte spoorlijnen die door heel Spanje lopen en zijn ‘omgebouwd’ tot wandel- en fietspaden. Hierlangs kan je hikes van allerlei afstanden doen, van routes rond de 5 kilometer voor de luie wandelaars tot complete wandeltochten van honderden kilometers voor de overdreven actievelingen (wel even overnachtingen boeken dan). Wandelen over een Green Way is ideaal omdat je typisch Spaanse landschappen ontdekt, zonder zelf veel uitzoekwerk te hoeven doen. En de routes zijn ook nog eens héél mooi, niet geheel onbelangrijk. Klik hier voor een fijne brochure met een paar van de beste routes in de provincie Valencia. Weliswaar in het Spaans, maar dankzij duidelijke symbolen, foto’s én QR codes makkelijk te begrijpen voor de niet Spaans sprekenden onder ons. Zéker met een beetje hulp van Google Translate.

2. Wandelen en raften en kajakken en warmwaterbronnen, jajaja.

Zin in méér dan wandelen alleen? Ga dan naar Montanejos. Op een uur rijden van Valencia. Rondom Montanejos kan je mooie hikes maken door het berglandschap en langs de rivier Mijares. Maar, en nu komt het, je vindt er ook warmwaterbronnen! Jaaaa wat fijn. Hier wil je ín duiken vòòr, tijdens en ná een wandeling. En voor de echte avonturiers: je kan hier in de buurt dus ook goed kajakken, trailrunnen en raften. Deze locatie is daarom een droom voor de ontspannen reiziger én voor de echte actievelingen. Kijk hier om alle info te vinden.

3. Lopen door de rijstvelden en het natuurpark Albufera

Vijftien kilometer ten zuiden van Valencia – dus gemakkelijk te bereiken met de fiets – ligt het natuurpark en duingebied Albufera. Met hierin gelegen het grootste meer van Spanje omringd door rijstvelden. Hier kan je hele fijne én gemakkelijke (want vlak) wandeltochten maken. Hikes van 500 meter tot 5 kilometer. Geen idee waar te beginnen? Dan een tip: start vanaf El Palmar, een klein dorpje ten zuiden van Albufera. Vanaf El Palmar starten de mooiste hikes door rijstvelden en langs het meer. Ga naar het toeristenbureau voor kaarten van allerlei wandelroutes en om te kletsen met gepassioneerde locals achter de receptie. En vergeet niet na de wandeling hier paëlla te eten!

4. Wandelen vanaf idyllisch dorp door het heuvelachtige binnenland

Voor een langere wandeling door het binnenland van de provincie moet je beginnen in het dorpje Requeña. Een idyllisch plaatsje waar de omliggende natuur de grootste trots van de inwoners is. In het gebied rondom Requeña vind je dan ook een uitgebreid netwerk met allerlei wandelpaden langs de beste uitzichten. Loop je rondom Requeña dan slinger je via wijngaarden en bosgebieden de bergen in. Er zijn hikes vanaf 10 tot wel 50 kilometer lang. Fijn dus, want er is voor iedereen wat. Kies een ontspannen hike door de wijngaarden of ga voor een meer uitdagende route over smalle bergpaden. Je bent binnen anderhalf uur met het OV in Requeña – en daar krijg je gratis de beste uitzichten onderweg bij. Met de auto doe je er een uur over. Een paar leuke routes vind je hierrrrr.

Geen zin om te wandelen, maar wil je wel de stad uit en iets actiefs doen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Ga bijvoorbeeld met ons mee kajakken over de Turia rivier, op canyoning avontuur of (iets minder actief) op wijntour in de wijnstreek van Utiel-Requena. Wij regelen het graag voor je!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring