De leukste koffiespots in Ruzafa

1. Ca Lucina

Dit typisch Spaanse cafeetje vind je op een straathoek naast de Mercat de Russafa. Ze hebben hier lekkere koffie, maar dat is niet eens de voornaamste reden dat Ca Lucina op ons lijstje staat. Als je hier ‘s ochtends je koffie drinkt weet je zeker dat je A: een leuk Spaans prijsje betaald, en B: wordt omringd door Valenciaanse pensionados die elkaar hier ontmoeten en bijkletsen onder het genot van een café con leche of – vaker nog – een glas wijn.

Ca Lucina heeft een terras in de zon vanaf waar je perfect het winkelende volk dat de overdekte markt af en aan gaat kan spotten. De plastic, knaloranje stoelen zijn misschien geen feest voor het oog, maar, als je Spanje een beetje kent zal je weten: des te meer een café of tapasbar op een snackbar lijkt, des te beter het eten en drinken er meestal is! Zo ook hier. Je kan hier trouwens ook prima neerstrijken voor een borrel met pelpinda’s.

2. Café ArtySana

Voor de kunstliefhebbers! Café ArtySana is namelijk naast een café met goeie koffie en lekker ontbijt, ook een kunstgalerie waar beginnende lokale kunstenaars en creatievelingen de kans krijgen om te exposeren. Samen met de open keuken geeft dit het café een knusse huiskamersfeer. En er is meer, namelijk: een binnentuin! Hier drink je je koffie buiten in een oase van rust, midden in het bruisende Ruzafa.

Ze hebben hier trouwens ook een fijne lunch- en brunch kaart met veel vegetarische en veganistische broodjes en salades. En óók ‘s avonds kan je hier je heil zoeken. ArtySana is een relaxte ontmoetingsplek en verkoopt lokale Valenciaanse biertjes en wijnen. Elke vrijdag en zaterdag zijn er evenementen: Live muziek, wijnproeverijen, bierproeverijen, rumproeverijen, taaluitwisselingen, poëzie-avonden, filmavonden, dinertjes en ga zo maar door. 

3. Fornelino

Hier krijg je een koekje bij je koffie! Of eigenlijk een mini croissantje, wat misschien nog wel beter is. In Nederland weten we niet beter dan dat we een zoetigheid bij de koffie krijgen, maar in Spanje is dat zeldzaam, dus vandaar ons enthousiasme. De koffie is gemaakt van de beste bonen en ze hebben een fijne koffiemachine. Hier zit je dus altijd goed. Binnen zijn genoeg zitplekken maar ook buiten zijn een aantal tafeltjes waar je je koffie plus mini croissant in de zon kan nuttigen.

Het meest fijne aan Fornelino is dat het een bakkerij en café ineen is, dus je bestelt er naast goede koffie ook de lekkerste broodjes en zoetigheden die iedere dag vers gebakken worden. Perfect ook voor een ontbijtje para llevar (to go).

4. Cafecito

Alleen de menukaart van Cafecito, om de hoek van Mercat de Russafa, is al een reden voor enthousiasme. Goede koffie, verse groente- en fruitsapjes en de lekkerste salades en broodjes. En dan hebben we het super knusse en kleurrijke interieur van dit mini-zaakje nog niet eens besproken. 

Gele muren, stoffen stoelen, talloze schilderijtjes aan de muur en overal planten. Het houten terras ligt aan een klein pleintje en je zit er tijdens de zomerhitte heerlijk beschut onder een parasol. Wij zijn een beetje verliefd op Cafecito. Dus een korte – of lange – pitstop vóór of ná een bezoekje aan Mercat de Russafa is een heel goed idee.

5. Staand koffie drinken ín Mercat de Russafa

Niet alleen rondom, ook ín de overdekte voedselmarkt Mercat de Russafa vind je twee goede koffiespots. Hier drink je je koffie staand aan de bar, of lopend terwijl je langs de Spaanse marktkraampjes struint en verse boodschappen haalt.

Coffee Time Artisan Roasters
Verse bonen. Een mooie machine. Fijne lekkernijen. En belangrijkst: kwalitatief góéde en lieve barista’s. Ze vertellen je alles over de verschillende soorten koffiebonen, de manieren van koffie branden en geven je tips voor koffie thuis.

El café de camilo
Een koffiewinkel die je op meerdere plekken in de stad vindt, en dus ook in de Mercat de Russafa. De verkopers achter de bar hebben alle kennis over de verschillende soorten koffies in huis, dus een praatje met hen is niet alleen een goede manier om je Spaans te oefenen maar je leert ook gelijk veel over ambachtelijke koffie! Ze verkopen bonen, maar ook nespressocups en de lekkerste café para llevar!


Zoals je leest is Ruzafa een perfecte thuisbasis tijdens je trip naar Valencia. Zoek je nog een verblijf midden in deze, bruisende kleurrijke wijk? Kijk dan eens bij onze fijne accommodaties, wij zijn je maar al te graag van dienst.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring