Dit zijn de vier typen locals die jou het échte Valencia laten beleven

Je taxichauffeur

Vergeet die Hop On Hop Off bus en stap, wanneer je in Valencia bent, in de taxi. De taxichauffeur wijst je de weg langs de highlights. Wil je de lokale economie steunen op de meest eerlijke manier? Pak dan de officiële Valenciaanse taxi. Deze zijn wit en makkelijk te herkennen aan het welbekende groene dakbordje. Door het groeiende toerisme in Valencia komen ook de taxichauffeurs steeds meer in aanraking met de Engelse taal en ze oefenen graag! Ook leren ze jou graag wat Spaanse keywords die handig van pas zullen komen tijdens je verblijf in Valencia. Wist je trouwens dat taxi’s in Valencia relatief goedkoop zijn? Van het centrum naar het strand (10K) kost je nog geen tientje.

De bartender

We kennen ze allemaal, de horecatijgers die álles en iedereen kennen. Die moet je dus hebben! Vraag jouw barvrouw of barman dus om zijn/haar favoriete plekjes. Of het nu gaat om de beste live muziek, het mooiste uitzicht of de beste manier om de club in te komen – zij zijn jouw sleutel tot een epische avond uit in Valencia.

De jongens van de fietsenverhuur

Valencia is vanwege zijn vlakke uitgestrektheid en vele fietspaden een échte fietsstad. Laat fietsen nou een heerlijke en efficiënte manier zijn om een stad vanuit een ander perspectief te zien – mits je weet waar je het beste kunt fietsen. Tijdens jouw verblijf in Valencia is het daarom een goed idee om een leuke fietstour door Valencia te boeken of om zelf een fiets te huren, om bijvoorbeeld naar het strand te fietsen. De jongens van de fietsenverhuur kunnen je de prettigste fietsroutes door Valencia vertellen en delen maar wat graag hun favoriete koffietentje op de route.

Pensionados

Hiervoor zul je je beste Español uit de kast moeten trekken (waarvoor wij Spaanse les aanbieden op een Spaanse talenschool in Valencia!) want met Engels kom je er niet – maar dan heb je ook wat. De bejaarde pensionados die je op elke zonnige hoek van de straat gezellig ziet doen, hebben niet alleen veel tijd, maar ook veel te vertellen. Over waarom in Cabanyal de overdekte markt ook buitenkramen heeft, over hoe het was om in de dictatuur van Franco te leven en over het geheim van de béste paella. De meest bijzondere en authentieke insights van Valencia vraag je dus aan de eerste beste Valenciaanse pensionado die je tegenkomt!

Mochten de gesprekken niet helemaal lopen zoals verwacht? Of vind je het toch spannend? Dan zijn wij er gewoon nog! Ook wij kunnen je het echte Valencia laten zien, graag zelfs! Boek bijvoorbeeld een Valencia fietstour of tapastour door Valencia bij ons.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring