Dit zijn onze favoriete eet- en drinkspots in Valencia

Het is trouwens wel aan te raden om rekening te houden met de Spaanse eetgewoonten. Al kom je er snel genoeg achter dat je bijvoorbeeld om 6 uur voor dichte deuren staat terwijl je eigenlijk een bord avondeten wilt. Lees hier alles over de Spaanse eettijden en gewoonten.

KOFFIE

Waar je ook koffie gaat drinken, bestel een café con leche als je een koffie met melk wilt (voor een cappuccino betaal je al snel het dubbele, terwijl je exact hetzelfde kopje krijgt).

 • Trentatres. Met een terras op een typische Ruzafa hoek. Bestel hier net als alle Valencianen een café con leche met een croissant.
 • Flying Bean. Vlakbij het spoor van Estación del Norte zit dit fijne koffietentje met volgens ons de lekkerste koffie van Valencia. Sla ook de lunchkaart niet over. En als je werk moet verrichten, ze hebben ook nog een co-work space.
 • Mercat de Russafa. Haal in de hoek van de markt een heerlijke koffie ‘Valenciana’, met een vleugje Sinaasappel. Voor bij de koffie heb je genoeg keuze bij een van de delicatessen zaakjes in de markt.

Klik hier voor nog meer (spaanse) koffiespots in Ruzafa.

ONTBIJT/BRUNCH

Ontbijten in Valencia is een breed begrip. De locals ontbijten meestal met een tostada tomate, oftewel toast met geraspte tomaat. Of met een pincho de tortilla. Simpel maar lekker en kan je op elke hoek van de straat bestellen. Mocht je zin hebben in een wat uitgebreider ontbijt, ga dan naar een van de volgende spots:

 • Dulce de Leche. Om deze spot kan je bijna niet heen. En dat is heel verklaarbaar. Bij Dulce de Leche kan je bijna niet kiezen tussen al het lekkers wat ze in hun etalage hebben liggen. Van taarten tot sandwiches en van acai-bowls tot quiches! Ander voordeel, er zijn meerdere locaties, door de hele stad heen.
 • Bastard. Voor een groots en westers ontbijt. Denk aan pannenkoeken, avocado toast en broodjes met ei. 
 • Federal. Hippe koffie/lunch/werkplek met een menu waar je alles van wilt bestellen!
 • Artysana. Perfect voor een uitgebreide en lekkere (en soort van gezonde) brunch. Ze hebben een menu voor 10 euro met 3 ‘gangen’, een smoothie en een koffie.

LUNCH

Lunch (oftewel comida in het Spaans) is groots in Valencia, en in Spanje in het algemeen. Dat houdt in dat lunch hét gerecht van de dag is. En daar wordt dan ook tijd voor vrijgemaakt. Act like a local en lunch met een rond-de-tien-euro – menu del dia (3-gangen-lunch) of met paella. Dit kan allebei wel pas rond een uur of 2, dus houd daar rekening mee.

Menu del dia:

 • Saona. Door de hele stad. Voor een goedkoop en heel lekker menu del dia.
 • Lambrusqueria. Italiaanse keuken, maar o zo lekker. Een menu del dia met een salade, pasta en tiramisu heb je voor nog geen 10 euro.
 • Cameleon. Ietsje duurder (15 euro), maar dan krijg je ook wat! Olijven, soepje, een salade, brood met aioli, een pan met paella en als het nog past een postre aka dessert.  
 • Loop langs borden in Calle del Conde de Altea. Je zult zien, bijna elk restaurant heeft het terras uitstaan plus een bord met het menu van de dag. Kijk rond en kies je favoriet.

Paella:

 • Casa Angel. Tussen de rijstvelden van Albufera. Dus iets buiten het centrum van Valencia. Maar als je een paar uur over hebt, erg aan te raden. Lekkerste paella van de omgeving. Vinden wij dan!
 • Casa Carmela. Een heel traditioneel paella restaurant, vlakbij het strand van Valencia waar de paella nog op sinaasappelhout wordt bereidt.

BORRELEN

Dit kan letterlijk óveral! Zoek een terras op in de zon, hoe meer plastic, hoe goedkoper je glas wijn is. Maar we zouden natuurlijk onze favorieten delen. Dus bij dezen:

 • La Estrecha. Gevestigd op een klein plein in El Carmen, in het oude centrum. Hier sta je in het laatste zonnetje van de dag met een glas wijn in je hand. Staan ja, want een terras hebben ze niet.
 • Mercabanyal. Een soort van kleinschalige foodhal vlakbij het strand. Zoek een tafeltje uit en voorzie jezelf van eten en drinken tussen een van de zeven barretjes die je er kunt vinden.
 • Fabrica de Hielo. Een hippe loods vol met planten en gezellige hoekjes om te zitten. Vooral binnen erg leuk, of om op een warme dag aan een van de biertafels buiten te zitten.

DINER

Het moment om tapas te eten. Ga los met patatas bravas, borden met kaas en ham en gefrituurde vis:

 • La Santa. In de gezellige wijk Canovas, waar het ‘s avonds heel erg leeft. Hier eet je tapas in erg ruime porties. Bestel dus niet in een keer te veel.
 • Taberna El Olivo. Midden in de historische wijk El Carmen, op een klein pleintje met een grote olijven boom in het midden eet je typisch Spaanse tapas.
 • Bar Lapaca. Hier eet je de lekkerste tortilla en zit je midden in de gypsy, kleurrijke wijk El Cabanyal, vlakbij het strand.
 • Bodega La Paseta. Een typische spaanse tapasbar, waar je aan statafels eet en vermouth drinkt.
 • Bodega Anyora. Iets meer fancy tapas, hier ga je echt uit eten en zit je heel gezellig! 

Een andere optie waar je heel erg aan je trekken kan komen in Valencia, is Italiaans eten, bijvoorbeeld:

 • La Finestra. Mini pizza’s voor 2 euro per stuk. Bestel een paar sorpresas en laat je verrassen met wat er op tafel komt. Voor een tafeltje buiten, in de soort van steeg waar het restaurant zich bevindt, moet je vroeg zijn. Maar binnen zit je ook heel leuk en gezellig!
 • Lambrusqueria. Daar is ie weer. Ook voor diner zit je meer dan goed bij Lambrusqueria. De pasta’s zijn om je vingers bij af te likken en je zit er helemaal gezellig.

Wil je dat wij voor je reserveren? Of wil je naast eten en drinken in Valencia, ook een plek om te overnachten? Wij helpen je graag, dus neem contact met ons op!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring