El Cabanyal, Valencia

Een plek om te ontmoeten en te inspireren midden in El Cabanyal, Valencia.

In 2016 werden de deuren geopend van het prachtige, net gerestaureerde pand genaamd El Nuevo Puerto. Na het succes van de ontmoetings- en inspiratiehuizen in Amsterdam en Rotterdam is nu ook 'De Nieuwe Poort’ in Spanje gearriveerd. Een plek waar je kunt werken, slapen, inspiratie op kan doen of tot rust kunt komen. En dit allemaal midden in het bruisende el Cabanyal. Een van de leukste wijken van Valencia, direct naast het uitgestrekte strand. We delen graag wat meer met je over deze fantastische plek.

Zo zit El Nuevo Puerto in elkaar

Het pand is onlangs volledig en tot in de puntjes gerestaureerd waarbij de originele Cabanyal stijl prachtig bewaard is gebleven. In het pand vind je 4 appartementen, allevier met een eigen badkamer, een keuken die van alle gemakken voorzien is, een losse slaapkamer en een balkonnetje of patio. De hip ingerichte appartementen zijn ideaal voor twee personen, maar ruim genoeg voor nog twee personen extra op de slaapbank. Op de bovenste verdieping van het pand, vind je de zogeheten ‘ático’, een grote ruimte met hoge plafonds, een enorme woonkamer met ruime keuken, twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer, een apart toilet én een ruime vide met daarin nog eens twee tweepersoons slaapbanken. In totaal is er slaapplek voor tien personen. En daarbij is de ruimte zeer geschikt voor groepen – aan de enorme tafel kan ontbijt, lunch en diner plaatsvinden evenals vergaderingen en brainstormsessies.

Gelegen in de leukste wijk van Valencia

El Nuevo Puerto bevindt zich midden in de hippe wijk El Cabanyal, ook wel het ‘Cuba van Valencia’ genoemd vanwege de kleurrijke gevels en bruisende straten. El Cabanyal werd  in de 13e eeuw gebouwd als vissersdorp. Het dorp bestond toen enkel uit een rij vissershutten direct aan het strand, ook wel barraces genoemd. De vissers deden hun werk goed, er ontstond welvaart en de barracas werden vervangen door stevigere en elegantere huizen van twee of drie verdiepingen. En dat zijn de huizen die het straatbeeld in El Cabanyal vandaag de dag nog steeds bepalen. Toen de Moren zo’n 1000 jaar geleden in het dorp aanmeerden en hun voorliefde voor keramiek meebrachten werden al deze huizen bekleed met felgekleurde mozaïek tegeltjes. En dat maakt dat de arbeiderswijk zo kleurrijk werd als dat het tegenwoordig nog steeds is.

De grappige mix aan locals in El Cabanyal zorgt voor de bruisende stemming in de straatjes: volkse gypsies die met hele families voor hun huis cervezas drinken wonen naast ambitieuze jonge Spanjaarden die de kleine vissershuisjes als renovatiewoning kopen. En hadden we al gezegd dat het op vijf minuten lopen van het strand ligt?

We nemen je even een rondje mee de buurt in:

Loop de voordeur uit en sla linksaf, waar La Paca de beste zelfgemaakte vermout en tortilla de patata van Valencia serveert. Verwacht eerder een typisch Spaanse bar dan luxe. Meer zin in luxere wijnen en tapas? Bodega Anyora is jouw plek! Zorg ervoor dat je een reservering hebt, want deze plek is erg populair bij de lokale bevolking. Voor de allerbeste paella van Valencia heb je de keuze tussen La Pepica aan het strand (ook ’s avonds geopend), of het meer traditionele Casa Carmela,  hiervoor moet je alleen iets verder lopen. Zorg ook hier dat je een reservering hebt. Voor gezonde en trendy tapas loop je de voordeur uit en sla je rechtsaf, waar Ca La Mar de beste tonijntartaar, hummus en het lokale gerecht Tataïna met gedroogde tomaten serveert.

Kan jij niet wachten om zelf de deur uit te lopen bij El Nuevo Puerto? Contact ons voor alle mogelijkheden. Bijvoorbeeld voor het meedenken over het inrichten van een volledig workation programma. Of het organiseren van een inspiratieweekend. Of voor enkel een overnachting in dit prachtige pand inclusief een reservering bij het leukste restaurant in de buurt. In alle gevallen zorgen wij dat je de beste tijd in Valencia hebt!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL
en_GBEN es_ESES nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring