Even een dagje het centrum van Valencia uit, op de fiets.

Op naar het zoetwatermeer van natuurpark Albufera.

Als je vanuit het centrum van Valencia richting het zuiden fietst kom je vanzelf op een vers aangelegd fietspad terecht. En wanneer je dat pad volgt richting de duinstranden, word je vanzelf naar het natuurgebied Albufera geleid. Alleen de route is al genieten, aan je linkerkant de zee plus het strand en aan je rechterhand het vlakke natuurgebied. Na een uurtje fietsen (ja, je moet er wel wat voor over hebben) kom je aan bij het meer van Albufera en snap je dat het al de fiets moeite waard was. Een oase van rust, uitzicht over het stille water en daaromheen kilometers aan rijstvelden. Rijst ja. Voor onder andere alle paella die zijn oorsprong hier vindt. Je mag dus eigenlijk ook niet omkeren voordat je jezelf beloond hebt met een heerlijke pan verse paella. Misschien lukt het je om bij Nou Racó te reserveren, een grote aanrader voor als je direct aan het meer in een prachtige groene tuin wilt lunchen.

Mini Venetië van Spanje: Port Saplaya

Aan de andere kant van Valencia, richting het noorden dus, ligt een klein havenplaatsje, Port Saplaya. Ook wel bekend als klein Venetië, maar dan in Spanje dus. Een klein, fotogeniek kustdorpje met gekleurde huizen en, je raadt het al, veel water. Je bent er voordat je het weet. Vanaf de start van de boulevard in Valencia, bij Marina Beach Club, fiets je er binnen 20-25 minuten naartoe. De route is simpel: alleen maar directamente (rechtdoor). Langs het toeristische Playa de las Arenas, via de vissershuisjes aan de rand van Cabanyal en Playa de la Malvarrosa. Eigenlijk dus gewoon de héle boulevard af. Bestemming bereikt? Strijk neer op een van de terrassen en geniet van de rust en het uitzicht.

Alboraya, de oorsprong van de chufa.

Mocht je even klaar zijn met de kust, dan fiets je gewoon richting het binnenland, richting Alboraya bijvoorbeeld. Waar je door de vele hectares met chufa velden fietst. Chufas? Ja, die amandelachtige noten waar horchata van gemaakt wordt. In 20 minuten vanaf het centrum van Valencia fiets je hier al heen. En als je in dit pittoreske dorpje bent aangekomen, trakteer je jezelf uiteraard op zo’n heerlijk verkoelende, lokale horchata. Haal dit drankje bij een van de horchateria’s op Avinguda l’Orxata, spaans voor ‘laan  van de horchata’, hoe leuk! Je vindt in deze straat heel veel horchateria’s, waaronder de bekendste en beste, Horchateria Daniel. Disfruta!

Wil je nog meer uit de fietstochten halen en bijvoorbeeld een uitgebreide paella workshop in Albufera doen? Boek die dan hier en wij regelen het voor je! Tijdens de workshop leer je uiteraard hoe je een echte Valenciaanse paella maakt, maar geniet je vooral van alle gezelligheid en wijn die er bij komt kijken.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring