Op deze plekken eet en drinkt de lokale bevolking van Valencia

Binnen in de airco

Misschien kan je het je bijna niet voorstellen, maar in Valencia schijnt de zon dus bijna áltijd en laat de hoge temperatuur je vaak flink zweten. Dat is dan ook de reden dat bijna alle locals ervoor kiezen om lekker koel in de airco of onder de fan binnen te zitten om te lunchen. Ook als je in Valencia op vakantie bent, is het dus echt niet erg om af en toe gewoon even binnen te gaan zitten. Naast de verkoeling is er nóg een erg goede reden om binnen te zitten. Namelijk dat de meeste (goede) Spaanse restaurants niet eens een terras hebben. Precies om die reden zijn deze natuurlijk ook wat minder makkelijk om te vinden. Maar wij zijn de moeilijkste niet en geven graag een paar binnen-zit-restaurants-tips weg. Disclaimer: verwacht geen hippe bedoeling, maar eerder het tegenovergestelde. Voor de lekkerste Spaanse tapas ga je bijvoorbeeld naar Bodega Anyora, midden in het leuke, kleurrijke El Cabanyal. De beste en traditionele Paella Valenciana eet je bij Casa Carmela vlakbij het strand van Valencia óf bij Casa Angel in het Albufera natuurgebied, iets buiten Valencia. En dan de laatste: in de hippe wijk Ruzafa vind je La Finestra. Geen Spaans eten, maar deze heerlijke plek waar je mini pizza’s bestelt voor een schamele 2 euro per stuk moet gedeeld worden!

Het terras: hoe lelijker, hoe beter

Oké, misschien niet altijd een goede meetlat, maar over het algemeen moet je je niet laten afschrikken door TL-verlichting op het terras, plastic snackbar-achtige tafels en stoelen of een drukke weg pal naast het terras. Zo zien de meeste terrassen er hier gewoon uit, en daar is niets mis mee. Misschien moet je er alleen eventjes aan wennen. Wij zijn ze in ieder geval erg gaan waarderen, en wel om de volgende redenen:

1. De lage rekening. Na een middag of avond op het terras is de rekening namelijk elke keer weer verrassend laag. Niet gek ook, als je weet dat je voor een fles wijn maximaal een tientje betaalt, en voor een koffie 1.50 euro. Of ga voor een almuerzo(snack tussen ontbijt en lunch) deal en krijg voor 2 euro een koffie plus een tostada(brood met tomaat).

2. De beste tortillas. Waarschijnlijk staat hij niet op de kaart, want die is er vaak niet, maar elk plastic terras heeft wel een pincho de tortillain de aanbieding. En op een hongerig moment heb je niet meer nodig dan wat stokbrood en een flinke huisgemaakte tortilla, eet smakelijk!

3. Je zit tussen de locals. En dat wil je natuurlijk, want je bent in Spanje. Vooral aan het eind van de middag stromen de plastic terrassen vol met locals die na het werk een cervezagaan drinken. 

4. Je kunt je Spaans oefenen. Want je biertje in het Engels bestellen doe je hier niet. Laat je hierdoor trouwens niet afschrikken, als je je bestelling begint met ‘para mi’en je weet dat een biertje una cervezais, kan er niet veel fout gaan.Op zich kan je in elke wijk van Valencia plastic terrassen vinden, in overvloed zelfs, maar de wijk Ruzafa spant de kroon. Onze favorieten in Ruzafa? Comic cafe voor de tortillas, Trentatres (33) voor een cafe con lecheen Ca Lucina voor een cervezaaan het einde van de dag.

Hulp nodig bij het reserveren in één van de leuke en typisch Spaanse restaurants, meer tips over Valencia óf wil je een compleet verzorgde vakantie naar Valencia boeken? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat jij een onvergetelijke en unieke Valencia ervaring krijgt!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring