Op museumtocht in Valencia

Een populair en typisch Valenciaans museum is het Fallas Museum (Museo Fallero). Hier leer je meer over de geschiedenis van het grootste straatfestival van Spanje, het Fallas festival, en kan je de hierbij horende gigantische poppen van afgelopen jaren bewonderen. 

Onze favoriete musea zijn wat minder toeristisch en hier proef je het echte (oude) Valencia. Volgens ons moet je (een van) dezen dus gewoon bezocht hebben tijdens je vakantie in Valencia. Ga ze af op zondag, dan is de toegang gratis! Maar een andere dag is ook prima te doen, musea in Valencia zijn namelijk helemaal niet duur. Vaak betaal je maar twee of drie euro voor een ticket. Maar hé, gratis is natuurlijk nog beter!

Museo de las Bellas Artes hangt vol schone kunst

Hét museum van de schone kunsten in Valencia. Verwacht een indrukwekkende collectie van Spaanse (Valenciaanse) kunstenaars. Waaronder een van Valencia’s bekendste kunstenaar: Joaquín Sorolla. Hij was degene bij wie de moderne schilderkunst in Spanje begon, en schilderde als een van de eersten vitale beelden van het land met heldere en vrolijke kleuren. Een lust voor het oog kunnen wij je vertellen! En dit is allemaal gratis en voor niks te bekijken in Museo de las Bellas Artes. Ja je leest het goed, je kan dinsdag tot en met zondag gratis naar binnen. Je vindt het museum (wat na het bekende Prado Museum in Madrid, het grootste schone kunstmuseum van Spanje is) naast het Turia park en het is te herkennen aan de grote blauwe koepel.

Midden in een 18e eeuws paleis: Museo Nacional de Cerámica

Oftewel het Keramiekmuseum. Valencia is voor een hele lange tijd een belangrijke plek voor de productie van keramiek geweest. In het museum vind je de meest uitgebreide keramiekcollectie van Spanje. Mocht keramiek je weinig interesseren, dan nog raden wij je aan om richting het keramiekmuseum te gaan. Het museum is namelijk gevestigd op de tweede verdieping van ‘El Palacio del Marqués de Dos Aguas’. Dit weelderige paleis uit de 18e eeuw is fantastisch. En al helemaal omdat je vrij rond mag lopen in het paleis, door de (slaap)kamers, de balzaal en de keuken, echt alsof je een paar honderd jaar terug in de tijd bent.

Moderne kunst in het Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)

Geen honderden jaren, maar slechts tientallen jaren terug en we zijn aangekomen bij de moderne kunst van Valencia in het moderne kunstmuseum: IVAM. Het net zo moderne gebouw ligt aan de rand van de (oude) wijk El Carmen en hangt en staat vol moderne kunst. Een naam om te onthouden is Julio González, een bekende Spaanse kunstenaar aan wie dit museum grotendeels te danken is. Naast een groot deel van González zijn nalatenschap, vind je er werken van onder anderen Ignacio Pinazo en Pablo Picasso. En goed nieuws, IVAM is de rest van 2020 gratis te bezoeken!

Centre del Carmein een oud klooster

In het midden van de wijk El Carmen, aan het gezellige ‘Plaça del Carme’ is in een voormalig klooster Centre del Carme gevestigd. Alleen al voor het oude klooster, dat een paar jaar geleden volledig gerenoveerd is, wil je naar binnen. Je loopt namelijk door en langs de verschillende kamers en patios (binnentuinen) die het klooster rijk is, zo langs de indrukwekkende en vaak wisselende exposities. Een kunstige oase van rust in de bruisende binnenstad van Valencia.

Meer weten over Valencia en de rijke geschiedenis? Wij vertellen je hier tijdens een van onze fietstours graag nog heel veel meer over. Maar ook waar jij de lekkerste paella kan eten, wat de typische Valenciaanse zoetigheden zijn. In een paar uur tijd fietsen we samen de hele stad door. Vind hier meer informatie of boek meteen!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring