SOS – het regent in Valencia!

Valencia, de stad van de sinaasappels, paella en… de zon. Toch? In Valencia schijnt de zon 300 dagen per jaar, schreven wij al eerder. Maar dit jaar hebben we, net als jullie in Nederland, pech. Waar september gewoonlijk een zonovergoten maand is met blote-benen-weer, begint één van Valencia’s favoriete maanden (nét hitte-af, maar wel nog lekker warm) dit jaar wat minder zonnig. Ben je nu in Valencia, zit je vanuit je hotelkamer naar buiten te kijken en denk je: ik had net zo goed in Nederland kunnen blijven? Onterecht! Ook al regent het pijpenstelen, er is echt meer dan genoeg te doen in Valencia. Écht waar.

Maar natuurlijk, paella!
Van origine wordt paella op sinaasappelhout bereid, maar dat betekent niet dat het ook per sé tussen de sinaasappelgaarden gegeten moet worden. Sterker nog: in een aantal van Valencia’s beste paella restaurants eet je binnen. Neem restaurant La Lonja del Pescado in Cabanyal, Raco del Turia in Ruzafa of Casa Carmela bij Playa de Patacona. De lekkerste paella in levendige sferen: had er iemand nog zon nodig?

Tijd voor kunst

Dit is een mooi moment om jullie te wijzen op alle musea van de stad, welke vaak gratis zijn. Bezoek Centre del Carme voor moderne kunsttentoonstellingen, bewonder de overdaad aan kitsch in het vroegere woonpaleis van de Markies van de Twee Wateren of bezoek het zijde- of fallasmuseum voor echt Valenciaans cultuur snuiven. Houdt die heimwee naar de zon aan? Neem dan een kijkje naar de met zonovergoten schilderijen van Valencia’s trots Joaquin Sorolla, één van de meest gewaardeerde artiesten uit de twintigste eeuw. Zijn schilderijen vind je, samen met werken van onder anderen Velázquez en Jeroen Bosch, in het op-één-na-grootste museum van de fijne kunsten van Spanje (het Prado in Madrid staat op nummer één).

Borrelen, why not?

En natuurlijk is regen (net als zon, vooruit) een uitstekende reden om de fles al open te trekken vóór de vijf in de klok zit – het is immers vakantie. Geniet van alternatief Spaanse sferen en de beste tortilla in town bij Bar La Paca in Cabanyal. Verlies je met een goed glas wijn en stuk taart in een goed boek bij bibliotheek-café Ubik in Ruzafa. Behoefte aan wat meer hipster sferen? Daarvoor bewijst Fábrica de Hielo zich: op zondag live muziek, een burgerbar en veel ruimte: wij zijn fan. Toe aan klassieke luxe? Dan kan een bezoek aan Valencia’s oudste café niet missen: in Café de Las Horas in het oude stadscentrum drinkt men bovendien één van de beste Agua de Valencia’s.
Op zoek naar iets bijzonders?
Kijk, daar komen wij van pas. Opera, flamenco, workshops, (aangepaste) tapas tours of een wijnproeverij? Dat bedenken en organiseren wij niet alleen voor je; we zorgen ook dat je wordt opgehaald en thuisgebracht zodat je zo min mogelijk meekrijgt van de pijpenstelen. Meer weten? Neem contact met ons op!


Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring