Picknicken in een van Valencia’s parken

El río

Het park is onder de locals beter bekend als ‘el río’. Deze naam dankt het park aan de rivier de Turia die hier vroeger stroomde. Na een hevige overstroming in 1957 waarbij grote delen van de stad werden verwoest en vele mensen om het leven kwamen, was Valencia klaar met het water en besloot de regering de rivier om te leggen. De drooggelegde rivierbedding werd 30 jaar na de overstroming officieel geopend als Jardín del Turia, een prachtig park dat niet meer weg te denken is uit het stadsbeeld van Valencia en het leven van de locals. Er wordt gretig gesport, gewandeld, op kleedjes gelegen en er vinden regelmatig evenementen plaats.
Door de oppervlakte van het Turia park zou je denken, genoeg groen voor de hele stad. Maar naast el río kent Valencia nog veel meer parken. Twee van onze favorieten zijn Jardines del Real (ook wel bekend onder de naam Viveros) en de nieuwste groene aanwinst van de stad Valencia Parque Central.

Jardines del Real of Viveros

Halverwege het uitgestrekte Turia park loop je zo Jardines del Real (of Viveros dus) in. Over de naam van dit park valt te twisten: de een noemt het Real, de ander Viveros. De naam Real komt van de oude tuinen van Palacio Real, het paleis van de Valenciaanse koningen dat daar stond tot het begin van de 19e eeuw. Toen het paleis verwoest werd, werd het overgebleven groen gebruikt als (boom)kwekerij, vertaald betekent dit viveros –wat dus die naam verklaart. Hoe je het ook noemt, tegenwoordig is het een prachtig, openbaar park waar je rustig kunt rondstruinen. Er zijn naast een museum, vele historische bankjes en uiteraard veel bomen en andere flora, waaronder een grote rozentuin. Achterin het park vind je een buitenzwembad. Mocht je ervan houden en wat afkoeling zoeken midden in de stad dan koop je voor nog geen 4 euro een ticket en kan je er de hele dag vertoeven!

Park Central

Aan de rand van de wijk Ruzafa, tegen het treinspoor van Estación del Norte aan, is kortgeleden een nieuw park geopend: Valencia Parque Central. Het park is zo nieuw, dat het nog niet eens op Google Maps te vinden is! Maar ondanks dat, leeft het er enorm. Zeker nu, in het voorjaar, snap je precies wat de bedoeling was bij de aanleg van dit park. Vol met heerlijk geurende bloementuinen, ontelbaar veel verschillende planten waar bordjes met namen bijstaan (kijk, leer je ook nog iets over alle flora en fauna), paden waar je de weg kunt kwijtraken en genoeg bankjes voor de hele stad. Maar ook een hoge klimmuur, sport-apparatuur en gerenoveerde gebouwen waarvan er een gaat dienen als bibliotheek. Daarnaast vind je er op verschillende plekken watertjes waar kinderen spelen en verkoeling zoeken. Park central is chique, en allesbehalve een standaard park!

Wist je dat alledrie deze parken zich perfect lenen voor een picknick? Zin in? Wij regelen de gezelligste picknick setting voor je. Als je aankomt ligt er een kleedje voor je klaar met lokale hapjes en drankjes. Én wij verzorgen een unieke verrassing! Lekker, gezellig en gemakkelijk. Boek jouw picknick hier.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring