Spaans leren in Valencia en thuis oefenen

Aangezien iedereen weet dat je met een paar Spaanse lessen nog geen volledige gesprekken kunt voeren met de barman/-vrouw of de groenteboer(in), geven wij je een paar tips. Hiermee kan je jouw Spaans bijhouden na je lessen in Valencia of zorg je ervoor dat je bij aankomst niet in de beginnersklas terecht komt.

Download de Duolingo app.

Wij zijn fan van deze app, dus download hem meteen (en nee, we worden niet gesponsord). Een groot voordeel van deze app is: hij is in principe gratis! Tijdens lesjes in de mooie en goedwerkende app krijg je alleen zo nu en dan reclame. Vind je dat vervelend? Dan kan je voor een paar euro (per maand) een betaalde versie nemen zonder reclame. Bij deze app kan je echt bij het begin beginnen voor als je nog niet eens tot tien kunt tellen in het Spaans. Maar heb je er al een week Spaanse les op zitten en is de basis er al, dan zorgt de app er na een test voor dat je op het juiste niveau begint. Probeer elke dag een paar lesjes te doen en je zult merken dat je Spaans best snel vooruit gaat!

Ga voor Spaanse series.

Kijk zoveel mogelijk Spaanse series en laat de Engelse even voor wat het is. Laten de Spaanse series nou net een soort van intocht aan het maken zijn en is het absoluut geen straf om er naar te kijken. En dan leer je ook nog eens wat. Mocht je basis Spaans er al wel zijn, probeer de serie dan met Spaanse ondertiteling te kijken. Gaat dit allemaal net even wat te snel, dan is een Engelse of Nederlandse ondertiteling ook prima natuurlijk! Hier alvast een paar tips van ons: El Embarcadero (staat helaas niet op Netflix, wel echt een aanrader vooral omdat het in de omgeving van Valencia is opgenomen), La Casa de Papel (vooral het eerste seizoen wil je in een ruk kijken), Valeria(net nieuw op Netflix, een soort Spaanse Sex and the City dat zich afspeelt in Madrid), Toy Boy (óók leuk voor de mannen onder ons), Las Chicas del Cable (allemaal drama dat zich afspeelt rondom een groot telefoonbedrijf in de jaren 20, genieten).

Luister naar Spaanse Podcasts.

Je zal merken, als je alleen al luistert naar een nieuwe taal steek je al een hoop op. Zo heeft de eerder genoemde Duolingo naast de app ook een uitgebreid podcast kanaal waar je in korte afleveringen van max 20 minuten naar inspirerende, waargebeurde verhalen kunt luisteren. De verhalen worden uiteraard in het Spaans verteld maar tussendoor krijg je ook wat uitleg in het Engels. Wel zo makkelijk. Een andere optie is Notes in Spanish, je krijgt in deze podcast echt les met uitleg over grammatica, zinsopbouw en uitspraak. En het enige wat je hoeft te doen is luisteren, zo makkelijk kan het zijn!

Heb je hulp nodig bij het vinden van een leuke en goede taalschool in Valencia? Of heb je misschien behoefte aan een-op-een les met een Spaanse native? Stuur ons dan een berichtje en wij helpen je met het vinden van jouw weg naar vloeiend Spaans spreken. Vamos!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring