Valencia, de stad van…

Valencia, de stad van… zoveel! De stad van zon, sinaasappels en paella. Van een uitgestrekt strand en veel groen, tot een bruisend oud centrum. Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en bij uitstek de stad met de meeste diversiteit. Niet voor niets dat deze stad het in toenemende mate wint in populariteit van andere vakantiebestemmingen.

 In Valencia zullen jullie dichtbij het strand verblijven, daar het zeebriesje in september nog welkom is. Bovendien is er in de wijk aan zee meer ruimte en rust. Het is immers wel vakantie! Omdat Valencia een echte fietsstad is, krijgen jullie een fiets gedurende jullie hele verblijf in de stad. Per fiets maken we dan ook een tour naar de oude binnenstad, waar we jullie kennis laten maken met de rijke kleuren, smaken en historie van de stad. 

Wist je dat Valencia in 1957 een catastrofische overstroming te voortduren heeft gehad? De rivier Turia, die de oude binnenstad omgrenst, is hierna omgeleid. In het drooggelegde rivierbed is toen het kilometerslange Turia park aangelegd, waar altijd wat gebeurt en waar je heerlijk doorheen kunt fietsen op weg naar het oude centrum.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring