Strand Valencia

Valencia en zijn vele kilometers aan strand

Of Valencia een strand heeft? Nou en of! Kilometers aan brede zandstranden om precies te zijn. Hier hoef je je geen zorgen te maken over of je wel een plekje kunt vinden voor jou en je handdoek. Wat wel handig is om te weten is waar je ongeveer wilt vertoeven. Tussen alle andere toeristen, de locals, vlakbij de beachvolleybalvelden of op een super de luxe strandbedje? Het kan in Valencia allemaal, het is maar net waar jij zin in hebt. Wij helpen je vast wat wegwijs te worden in al deze stranden.

Het strand van Valencia stad is een lange, rechte strook, verwacht dus geen idyllische baaitjes (helaas). Het lijkt één groot strand, maar om het toch wat overzichtelijker te maken is deze 7 kilometer lange zandstrook verdeeld in 3 delen. Vanaf de haven van Valencia richting het noorden: Playa de las Arenas, Playa de la Malvarrosa en Playa Patacona.

Gezellige drukte

Het meest drukke strand van Valencia is Playa de las Arenas. Dit is het deel van het strand net naast de haven, en dus het dichtste bij het centrum van Valencia. Hier komen de meeste toeristen zonder fiets terecht, maar ook genoeg Valencianen die geen zin hebben de boulevard verder af te gaan. Maar geef deze strandgangers eens ongelijk, dit relatief drukke strand heeft naast de ligging nog genoeg andere voordelen. Zo zijn er (gratis) douches op het strand, publieke wc’s, supermarktjes en een tiental aan restaurants met voor ieder wat wils. Waaronder (goede) paella restaurants en hippe lunchtenten waar acai bowls en smoothies op het menu staan.

Sportief doen

Is de hele dag plat liggen niet aan jou besteed en wil je tussendoor wat actiefs (kunnen) doen? Ga dan naar het beachvolleybal paradijs: Playa de la Malvarrosa. Op dit deel van het strand verzamelen de sportievelingen zich voor een fanatiek potje beachvolleybal. Voor 2 euro huur je een bal en mag je plaatsnemen op een van de achttien velden. Of haak gewoon aan bij een groep, vinden de meesten alleen maar leuk! Kijk je liever vanaf je handdoekje naar de zwetende volleyballers? Dat kan uiteraard ook, genoeg ruimte voor iedereen op dit brede zandstrand.

Voor de luxepoezen

Luxe beachclubs zoals we die kennen in Nederland, vind je in Valencia nagenoeg niet. Op eentje na dan: Marina Beach Club. Zoals ze zelf schrijven, een oase midden op het strand van Valencia. Overdag dan. Want naast een ultieme lounge sfeer, inclusief luxe bedden en een infinity pool, gaat de muziek gedurende de dag steeds luider en kan je hier tot in de vroege uurtjes dansen. Als je een dag in deze oase wilt vertoeven, moet je wel even reserveren. Voor een bed bij deze beachclub betaal je 50 euro, voor 35 euro kan je dan lunch en/of drankjes van het menu bestellen.

Vind je al dit ge-lounge een beetje overdreven, maar lig je wel liever op een strandbedje met zandloze handdoek? In de zomermaanden kan je op beide bovengenoemde stranden ook gewoon een bedje huren. Dit is in ieder geval een stuk goedkoper, voor € 4,50 ben je de hele dag voorzien!

Tussen de locals

Voor een rustig plekje op het strand tussen de locals moet je even een stukje verder fietsen. Aan het einde van de lange boulevard, net na een watertje, vind je Playa Patacona. Hier zijn weinig toeristen, maar vooral Spanjaarden die met hun zelf meegebrachte versnaperingen van de zon en zee genieten. Op dit deel van het strand vind je geen boulevard vol met horeca. Wat je dan weer wel vindt, zijn een paar hele leuke, mini strandtentjes midden op het strand. Deze strandtentjes, genaamd chiringuitos, worden eind mei neergezet en voorzien je de hele zomer van koude drankjes en simpele (afhaal) menuutjes. Ook is een chiringuito perfect om je stranddag af te sluiten. Relaxend in een zitkussen of aan een tafeltje op een van de kleine terrassen, genietend van de laatste zonnestralen met relaxte muziek op de achtergrond.

Even geen zin om op het strand te liggen? Gelukkig heeft Valencia nog zoveel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld met ons mee op fietstour, doe een workshop paella maken of leer de flamenco dansen. Kijk op
onze website voor meer ideeën of boek een van onze activiteiten voor een onvergetelijke Valencia ervaring!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL
en_GBEN es_ESES nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring