Vanuit Valencia naar de leukste kustplaatsjes van de Costa Blanca

Dénia

Met slechts een uurtje rijden ligt Dénia het dichts bij Valencia. Het is het eerste dorpje van de lange Costa Blanca die volgt. Naast het kasteel die boven het dorp uitkomt met daaromheen straten vol gekleurde huisjes, heeft Dénia een relatief grote haven waar de vissersboten in en uit varen. En dat betekent ook veel (verse) vis in een van de luxe restaurants die je in de haven vindt. Dezelfde haven is ook de plek om een veerboot te pakken naar de nabijgelegen eilanden Ibiza, Mallorca of Menorca. In een kleine vier uur vaar je vanaf hier al naar Ibiza!

Jávea (Xàbia)

Verder naar beneden, aan de andere kant van de opvallende berg Montgó, ligt Jávea. Wat trouwens ook regelmatig als Xåbia wordt geschreven, en gewoon hetzelfde dorpje mee wordt bedoeld. Het is omringd door rotsen en bergen en heeft een prachtig historisch centrum. Daarnaast staat de omgeving van Jåvea bekend als het deel van de witte kust met de mooiste en meeste idylische baaitjes (calas dus). Wij noemen een Cala Ambolo of Cala del Moraig, beiden vind je iets onder Jåvea.

Moraira

Als je nog verder naar beneden rijdt, kom je vanzelf het dorpje Moraira tegen. Met slecht 1.600 inwoners is dit de kleinste uit het rijtje. Maar met een lange boulevard vol met witte huizen en restaurants met fijne terrassen zeker de moeite om er even rond te lopen. En mocht je er van houden, sla dan een glas van de zoete dessertwijn Mustela (gemaakt van de Moscatel druif) niet over. Dit is namelijk hét drankje van Moraira.

Calpe

Hét stadje met de grote rots in het water, oftewel Peñón de Ifach. Want om deze gigantische kalkrots kan je niet heen en hij is het kenmerk van Calpe. Maar ook het zoutwatermeer Las Salinas dat midden in de stad ligt. En naast deze twee bijzondere natuurverschijnselen heeft Calpe ook nog eens een heerlijk strand en een erg gezellige en historische binnenstad. Daar ga je al, hier moet je heen!

Altea

Volgens velen de mooiste uit het rijtje. En daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten! De typische witte huisjes, schattige kronkelstraatjes en hét gezicht van Altea; de prachtige kerk met twee grote blauwe koepels. Daarbij ligt Altea tegen een heuvel aan, waardoor je als je door het oude centrum loopt, regelmatig een paar traptreden op moet en het uitzicht met de meter mooier wordt.


Kan je niet kiezen en wil je langs alle prachtige kustplaatsjes die wij hierboven hebben beschreven? Dan regelen wij dat toch voor je! Hopelijk heb je geen problemen met een luxe zeilboot die je in 48 uur een onvergetelijke tocht bezorgd langs (een deel van) de kust van de Costa Blanca en weer terug. Wil je meer informatie of gewoon meteen boeken? Klik
hier hier of hier!

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring