Watersporten in de Valenciaanse zee

Pilates óp SUP-board óp zee

Wil je terwijl je de afkoeling van het water opzoekt werken aan je innerlijke rust en je lichamelijke flexibiliteit? Dat kan! In Valencia kan je namelijk een lesje Pilates óp SUP-boards óp zee doen. Pi-wat-us? Pilates is een fitnessmethode waarbij de oefeningen heel rustig gaan, omdat de nadruk ligt op gecontroleerde en precieze bewegingen. Je lichaam fysiek en mentaal in balans krijgen, daar gaat het om. Een soort yoga, maar net iets anders. En dat dus op de kabbelende zee. Naast ontspannen vooral ook erg vermakelijk. Smeer je wel goed in, want verbranden gaat op deze manier razendsnel zonder je er erg in hebt. Ben je enthousiast? Wij regelen graag een pilates-sessie op zee voor je met een van de leukste en best getrainde docenten. Er is geen betere manier om je ochtend te beginnen, als je het ons vraagt.

Windsurfen, golfsurfen en suppen in Valencia

Valencia ligt aan de Oostkust van Spanje, de Costa el Azahar aan de Middellandse Zee. Dit is over het algemeen een kalme zee en er zijn maar weinig golven. Fijn om in te zwemmen, om op te stand-up-paddlen (suppen) en om op te windsurfen (als het een beetje waait uiteraard). De Valenciaanse kust staat in eerste instantie niet bekend als plek om te golfsurfen, toch zijn er zelfs daar mogelijkheden voor. Als de wind goed staat is de Valenciaanse zee met zijn vriendelijke golven namelijk juist heel fijn om op het op te leren. Zolang je een lang surfboard met genoeg draagkracht gebruikt, zullen zelfs kleinere golven de plank meenemen. Is weer eens wat anders dan leren surfen in een zee waar je continu als aangespoelde walvis het strand op wordt gesmeten. Aan de verschillende stranden van Valencia  vind je meerdere surfscholen waar je surfplanken, supboarden en wetsuits kan huren en lessen kan boeken.

Zeilen en tapaslunch en onbeperkt drankjes en misschien zelfs dolfijnen

Stel je voor: de zee, een tapaslunch, onbeperkt drankjes en een zeilboot. Vier ingrediënten die je een onvergetelijke middag garanderen. Is dat even toevallig, in Valencia kan je langs de kust een hele mooie zeiltocht maken waarbij je de stad, de haven en de omliggende kustplaatsjes van een afstandje te zien krijgt. Je spendeert een paar uur zonnebadend en borrelend op het dek, terwijl de zeiler (als je dat wilt) zo nu en dan wat weetjes over de omgeving vertelt. Tussendoor wordt de boot uiteraard ook even stilgelegd voor een verfrissende duik. Een hele goede dagbesteding. Zeker ook als je niet zo’n zin hebt om sportief bezig te zijn, maar ook niet in de wieg gelegd bent om de hele dag op het zanderige zand te liggen. Oh, en niet onbelangrijk, als je geluk hebt kan je zelfs dolfijnen spotten!

Zin gekregen in watersporten in en rondom Valencia? Of om heel iets anders actiefs te doen? Wij hebben voor jou de leukste en uniekste activiteiten. We zitten ook vol met originele ideeën voor jouw team- of bedrijfsuitje, of bruiloft in Valencia. Stuur ons gerust een mailtje of berichtje met al je prangende vragen.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
nl_NLNL

Wij gebruiken cookies voor de beste gebruikerservaring